In dit bruisende theateravontuur gaat het publiek terug naar het jaar 1927. De televisie bestaat nog niet en de auto is nog maar net bedacht. De vliegtuigen zijn onbetrouwbaar en storten vaak neer. Maar dan is er een jonge piloot, Charles Lindbergh, die iets wil doen wat nog nooit iemand deed. Hij wil in zijn eentje zonder te stoppen, van New York naar Parijs vliegen. In een piepklein vliegtuig met honderden liters benzine, twee boterhammen en een fles water, stijgt hij op. De hele wereld houdt de adem in… redt hij het of redt hij het niet?

DE VLIEGENDE GEK is een waagstuk waarin twee spelers deze uitzinnige tijd met schaalmodellen, pruiken, petten, snorren, poppen, stomme film en swingende muziek opnieuw tot leven brengen.

informatie

Regie – Herman Bolten
Idee en spel – Peter Bolten, Mirjam Morsch
Decor – Thierry van Raay
Licht en geluid – Gijs Steenbergen, Joris Thomassen

Première – zondag 23 september 2018 (TAQA Theater De Vest, Alkmaar)
Speelbeurten – 61
Bezoekers –  6.892

“Als rij-moeder van groep 4, heb ik samen met mijn zoon mogen genieten van de geweldige uitvoering ‘De Vliegende Gek’. Wij hebben enorm gelachen door de leuke dansjes en gekke pruiken. Het verhaal was helder en creatief verteld en voor verschillende leeftijden geschikt. Zeker een aanrader om met kinderen er heen te gaan!”

Rij-moeder groep 4, Heiloo

“Ik als leerkracht heb van de voorstelling genoten maar ook van het feit dat je iets, wat ‘ver van de kinderen vandaan staat’, zo levendig en boeiend kunt overbrengen dat de kinderen weken later er nog over praten. De kinderen waren en bleven heel de voorstelling betrokken. Het was echt een super leuke en leerzame ervaring.”

Leerkracht groep 5, Heemskerk

“Woensdag was ik bij de lezing De Spelende Mens van Mark Mieras. Hij had deze voorstelling moeten zien. Alle voordelen van het bijwonen van concerten/voorstellingen die hij noemde waren zó duidelijk zichtbaar: van stressvermindering tot grote fixatie, even helemaal in een andere wereld zijn, spelenderwijs zó veel leren en veel plezier en een aangename spanning ervaren. Wat zijn we rijk dat we kinderen zo met cultuur in aanraking kunnen laten komen!”

ICC / leerkracht groep 4, Egmond