Unieke Zaken kindertheater Alkmaar titel productiepagina BUZZ IV

Klik op de foto voor volledige weergave.

Het is 16 juli 1969. Miljoenen mensen over de hele wereld zien de lancering van de Apollo 11. Aan boord drie mannen: Neil Armstrong, Michael Collins en Buzz Aldrin. In drie dagen leggen ze 380.000 kilometer af en komen in een baan om de maan. Een paar uur later zet Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan en spreekt de memorabele woorden: “That’s one small step for a man, one giant leap for mankind”. 

In BUZZ IV – NAAR DE MAAN volgt het publiek dit immense avontuur op de voet. Met schaalmodellen, muziek, kostuums en ooggetuigen wordt de geschiedenis tot leven gebracht. Een ontdekkingsreis langs smeuïge gebeurtenissen die af en toe met een flinke korrel zout genomen moeten worden.

NAAR DE MAAN is de vierde aflevering van ons BUZZ project. Met een tot theater omgebouwde vrachtwagen rijden we naar scholen in Noord-Holland. Daar zien de kinderen per klas een beroemd reisverhaal. Jaarlijks is dat een ander verhaal voor een andere leeftijdscategorie.

informatie

Bij elke BUZZproductie verschijnt een BUZZ-krant. Deze op A3 formaat gedrukte krant ontvangen de leerlingen vooraf in de klas en staat vol feiten, achtergrondverhalen en leuke opdrachten. Aanvullend lesmateriaal is te vinden op de BUZZ IV – educatiepagina.

Regie  Herman Bolten
Idee en spel  Peter Bolten, Mirjam Morsch
Toneelbeeld  Thierry van Raay
Pop – Jochen Lange 
Techniek Gijs Steenbergen
Educatie Merel van Gaalen, Angela van der Kar
Stagiair techniek – Tim Wannet
Lay-out BUZZkrant – Arjan Hes
Teksten BUZZkrant – Annelies Rensink

Première – 19 oktober 2016 (TAQA Theater De Vest | Alkmaar)
Speelperiode  oktober/november 2016 en van april 2017 tot december 2018

Subsidie – Fonds Podiumkunsten, Gemeente Alkmaar, Fonds 21 en
Victorie Fonds

Vragen, interviewverzoek, meer of ander materiaal nodig? Neem contact op met Annelies Rensink.

Zie de Techniek-pagina voor meer informatie of neem direct contact op met onze technicus Gijs Steenbergen.

Empty tab. Edit page to add content here.

unieke-zaken-kindertheater-alkmaar-direct-naar-buzz-iv-educatie

reacties

“Zojuist ‘Buzz – Naar de Maan’ gezien met groep 8. In een woord: geweldig! Het is een inspirerende en zeer vermakelijke geschiedenisles en tegelijkertijd theater om van te smullen. De kinderen vonden het ook leerzaam én superleuk, zo’n voorstelling in een vrachtauto bij je eigen school. Een echte aanrader voor alle bovenbouwgroepen!”

Leerkracht groep 8 uit Bergen

“Dit is wel een miljoen keer leuker dan geschiedenisles!”

Leerling groep 7 uit Hoogwoud

“Dit doen we veel te weinig in het onderwijs, wat een leuke voorstelling en wat een verrijking voor de leerlingen op het culturele vlak.”

Leerkracht groep 7 uit Zandvoort

“Wauw! Wat een ontzettend goede voorstelling. Leerlingen vonden het superleuk en interessant. Voorstelling zat goed in elkaar en was van begin tot eind boeiend.”

Docent groep 6 ONS – Zandvoort

“Ze waren steeds iemand anders en het ging lekker snel, het leek alsof we er net waren en toen was het alweer afgelopen. Wat was het mooi hè juf.” 

Leerling groep 6 – Zandvoort

Heb jij deze voorstelling ook gezien? Wij zijn benieuwd wat je er van vond:

E-mail adres

Reactie