Unieke Zaken kindertheater Alkmaar titel productiepagina BUZZ IV

Klik op de foto voor volledige weergave.

Het is 16 juli 1969. Miljoenen mensen over de hele wereld zien de lancering van de Apollo 11. Aan boord drie mannen: Neil Armstrong, Buzz Aldrin en niet te vergeten Michael Collins. In drie dagen leggen ze 380.000 kilometer af en komen in een baan om de maan. Een paar uur later zet Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan en spreekt de memorabele woorden: “That’s one small step for a man, one giant leap for mankind”. 

In BUZZ IV – NAAR DE MAAN is het publiek getuige van dit immense avontuur. Schaalmodellen, muziek, animaties, poppen, wetenschappers en Meneer de President nemen het publiek mee terug in de tijd.

NAAR DE MAAN was aflevering vier van ons BUZZ project. Met een tot theater omgebouwde vrachtwagen rijden we naar scholen in (vooral)  Noord-Holland. Daar zien de kinderen per klas een beroemd reisverhaal. Jaarlijks een ander verhaal voor een andere leeftijdsgroep.

informatie

Regie  Herman Bolten
Idee en spel  Peter Bolten, Mirjam Morsch
Toneelbeeld Thierry van Raaij
Pop – Jochen Lange 
Techniek Gijs Steenbergen
Educatie Merel van Gaalen, Angela van der Kar
Stagiair techniek – Tim Wannet
BUZZkrant – Arjan Hes en Annelies Rensink

Première – 19 oktober 2016 (TAQA Theater De Vest | Alkmaar)
Speelperiodes  oktober/november 2016 en april 2017 / december 2018
Speelbeurten – 284
Totaal aantal bezoekers – 7.064

Subsidie – Fonds Podiumkunsten, Gemeente Alkmaar, Fonds 21 en
Victorie Fonds

reacties

“Zojuist ‘Buzz – Naar de Maan’ gezien met groep 8. In een woord: geweldig! Het is een inspirerende en zeer vermakelijke geschiedenisles en tegelijkertijd theater om van te smullen. De kinderen vonden het ook leerzaam én superleuk, zo’n voorstelling in een vrachtauto bij je eigen school. Een echte aanrader voor alle bovenbouwgroepen!”

Leerkracht groep 8 uit Bergen

“Dit is wel een miljoen keer leuker dan geschiedenisles!”

Leerling groep 7 uit Hoogwoud

“Dit doen we veel te weinig in het onderwijs, wat een leuke voorstelling en wat een verrijking voor de leerlingen op het culturele vlak.”

Leerkracht groep 7 uit Zandvoort

“Wauw! Wat een ontzettend goede voorstelling. Leerlingen vonden het superleuk en interessant. Voorstelling zat goed in elkaar en was van begin tot eind boeiend.”

Docent groep 6 ONS – Zandvoort

“Ze waren steeds iemand anders en het ging lekker snel, het leek alsof we er net waren en toen was het alweer afgelopen. Wat was het mooi hè juf.” 

Leerling groep 6 – Zandvoort