Eind december 2022 stopten, na ruim dertig jaar, de jeugdtheateractiviteiten van Unieke Zaken. Vervolgens hebben artistiek leiders Peter Bolten en Mirjam Morsch hun werkplek, Fabrique Unique, omgetoverd tot een cultuurwerkplaats! En zo heeft Alkmaar er een prettige en toegankelijke repetitie-, montage- en presenteerplek voor podiumproducties bijgekregen!

Fabrique Unique is gelegen aan de Pettemerstraat in Alkmaar (Overstad). Van hieruit loop je in zeshonderd seconden naar het NS station of het centrum van Alkmaar. Tal van culturele voorzieningen (filmhuis, concertzaal, bioscoop, museum, schouwburg, bibliotheek…) zijn vlakbij. In vijf minuten rijd je naar de ring Alkmaar/ A9, er is voldoende parkeergelegenheid (gratis of goedkoop), om de hoek is een heuse kringloopboulevard en binnen vijf minuten loop je naar allerlei handige winkels (Aldi, Action, Karwei, Leen Bakker, Kwantum, tankstation…).

En het mooiste van alles? Fabrique Unique is tegen schappelijke vergoedingen beschikbaar voor iedereen die een culturele activiteit wil ondernemen. Een lezing, concert,  theater- of dansvoorstelling, boekpresentatie, filmvertoning of een repetitie- of montageperiode, er is veel mogelijk? Wil je meer weten over prijzen, mogelijkheden of beschikbaarheid? Stuur ons een bericht: post@uniekezaken.nl.

Daarnaast kunnen wij ondersteuning bieden bij culturele projecten. Advisering of begeleiding nodig bij het schrijven van een subsidieverzoek, het opzetten van een begroting of het ontwikkelen van een verkoopstrategie? Vraag het ons… (geheel vrijblijvend natuurlijk).

.