Klik op de foto voor volledige weergave.

KIGOTTE is de vijfde aflevering van ons BUZZproject:  met onze vrachtwagen rijden we naar de scholen toe, we klappen die daar uit tot een minitheater met een tribune voor precies één klas. Op een speelvlak van slechts zeven vierkante meter spelen we de grootste avonturen, vlak voor de ogen van het publiek…

BUZZ 5 – KIGOTTE is een eigenzinnige bewerking van de wereldberoemde roman “De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha” van Miguel Cervantes uit 1605. Dit meesterwerk wordt gezien als de eerste moderne roman in de geschiedenis; fictie en werkelijkheid lopen door elkaar. Maar veel belangrijker zijn de hoofdpersonages: Don Kigotte en Sancho Panza. Zij belichamen de spanning in de menselijke aard: idealistisch of rationeel, visionair of conformistisch, gek of niet? Is het leven ernst of een grap? Willen we af en toe Don Kigotte zijn of liever Sancho? Dit maakt van KIGOTTE een universeel verhaal, voor iedereen, over iedereen. Wij hebben er een theatrale roadmovie van gemaakt met twee spelers, twee poppen, projecties, objecten en muziek.

In een klein Spaans dorpje in de streek La Mancha woont meneer Kigana. Hij leest de hele dag. Hij leest over ridders, kastelen, jonkvrouwen, zwaarden, paarden en avonturen. Hij leest zoveel verhalen, dat hij kierewiet wordt en denkt dat al die verhalen waar zijn. En op een dag besluit hij zelf ook ridder te worden! Hij verzint een naam voor zichzelf, Don Kigotte van La Mancha. Hij de wijde wereld intrekken om avonturen te beleven en strikt zijn buurman Sancho Panza om mee te gaan op avontuur. Samen trekken ze de wijde wereld in op zoek naar avontuur!  

 

 

informatie

Regie Herman Bolten
Regieassistent – Fonge Frieling
Uitvoering  Peter Bolten, Mirjam Morsch
Toneelbeeld  Thierry van Raay
Animaties en tekeningen – Rob Vrijen
Poppen – Jochen Lange
Techniek Gijs Steenbergen
Foto’s – Anna van Kooij

Première – 24 februari 2019 (TAQA Theater De Vest | Alkmaar)
Speelperiode  februari 2019 – november 2020

Subsidie – Fonds Podiumkunsten, Gemeente Alkmaar

Vragen, interviewverzoek, meer of ander materiaal nodig? Neem contact op met ons kantoor.

Bij elke BUZZproductie verschijnt een BUZZ-krant. Deze op A3 formaat gedrukte krant ontvangen de leerlingen vooraf in de klas en staat vol feiten, achtergrondverhalen en leuke opdrachten.

Voor wie verder wil werken in de klas of daarbuiten, is er naast de BUZZkrant, ook online lesmateriaal te vinden:

“Heerlijk om voor even in zo’n mooi, gek en beeldend verhaal te mogen vertoeven. Even lekker wegdromen.”

Publieksreactie

“Ik vond het héél leuk omdat het steeds anders was.”

Publieksreactie

“Leuk om dat ik het grapeg vont.”

Publieksreactie

“Heel fantasievol, sprekend, grappig, mooie achtergrondbeelden”

Publieksreactie

“Al lang geen 6 meer, maar weer ontzettend genoten. Schitterend spel!”

Publieksreactie