In 2019 is het precies vijftig jaar geleden dat Neil Armstrong als eerste mens op de maan stond. Ter ere daarvan komen wij met APOLLO 11: een voorstelling over de grootste en gevaarlijkste missie uit de geschiedenis van de mensheid!

Het is 16 juli 1969. Miljoenen mensen over de hele wereld zien de lancering van Apollo 11. Aan boord drie mannen: Neil Armstrong, Michael Collins en Buzz Aldrin. In drie dagen leggen ze 380.000 kilometer af en komen in een baan om de maan. Een paar uur later zet Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan en spreekt de memorabele woorden: “That’s one small step for a man, one giant leap for mankind.” 

APOLLO 11 is een energiek en visueel spektakel met als stuwraket een liveband die dampende jaren zestig rock de zaal in pompt. Het is een theatrale mix van spel, dans, muziek,  poppenspel en animatie. Zes spelers en musici brengen dit immense avontuur tot leven en springen razendsnel van plek naar plek: van Houston naar de maan, van het Witte Huis naar de raket, van schoonheidssalon La Luna naar Mission Control en van het lanceerplatform naar de Stille Oceaan.

informatie

Regie – Herman Bolten
Spel en muziek – Peter Bolten, Anouk Kalter, Wouter Mooy, Mirjam Morsch, Ton Nieuwenhuizen, Bart-Jan Oosting
Decor – Thierry van Raaij
Poppen – Jochen Lange, Marlieke Reusink
Licht en geluid – Gijs Steenbergen
Kostuums – Daisy Hoogeboom, Esther Meilink, Lucia Pander
Affiche / flyer – dimgray.nl
Trailer – K1 Cultmedia
Fotografie – Erna Faust
Première – 29 september 2019
Laatste voorstelling – 4 oktober 2020
Speelbeurten – 50
Bezoekers – 6.685
Subsidie – Fonds Podiumkunsten, Gemeente Alkmaar

“Samen met mijn dochter en twee zoontjes hebben wij genoten van de voorstelling ‘Apollo 11’ in theater Zaandam. Het verhaal over de eerste maanlanding werd in geuren en kleuren verteld, met veel humor en zeer creatieve decors. De sfeer van de jaren 60 werd met beperkte middelen, maar toch zo pakkend weergegeven, heel leuk en knap gedaan! Een aanrader voor het hele gezin!”

Publieksreactie

“Fantastisch weergegeven hoe het is gegaan. Niets vergeten! Alles kwam voor mij weer terug.”

Publieksreactie

“Zeer herkenbare en goede muziek. Verrassend gebruik van decor. Veel vaart, ik keek mijn ogen uit. Humor.”

Publieksreactie

“Geweldig! Lekker tempo, leuke vondsten. Muziek heel leuk en goed gedaan. Zang mooi. Damp en effecten en geluidjes top!”

Publieksreactie

“Erg leuke voorstelling; origineel, grappig. Heerlijke muziek.”

Publieksreactie