Unieke Zaken kindertheater Alkmaar titel productiepagina Alle 25 Goed

Op 19 september 1990 ging onze allereerste productie, CLOSE UP, in première in Theater De Vest. Een goede reden om dat vijfentwintig jaar later te vieren in datzelfde theater.  

Op ons feest kwamen meer dan 7.000 gasten. Een feest dat mede mogelijk werd door TAQA Theater de Vest, in het bijzonder Marieke van Duin. Daarnaast waren 21 sponsoren en 3 subsidiënten van onmisbaar belang. Dankzij hun hart voor cultuur kon dit bijzondere project waar gemaakt worden.

Alle 25 Goed! is een theatraal concert waarin we de toeschouwer mee terug nemen in de tijd. En dan vooral naar de muzikale geschiedenis van Unieke Zaken. In zestien van onze producties werd origineel geschreven en live uitgevoerde muziek gebruikt. In Alle 25 Goed! is daarop terug gegrepen. Composities en personages uit het heden en verleden kwamen langs en waren de bouwstenen voor een bonte avond vol muziek, misverstanden en grappige verwikkelingen.

Maar liefst vijfentwintig mensen hebben voor en achter de schermen keihard gewerkt om van dit jubileum een echt feest te maken. Het resultaat was van 13 tot en met 18 juni 2016 te zien in TAQA Theater De Vest. We speelden 12 schoolvoorstellingen voor alle kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 van alle Alkmaarse basisscholen. En voor de fans die niet meer op de basisschool zitten, speelden we op zaterdag 18 juni 2016 een openbare voorstelling, waarmee we ons jubileumjaar knallend hebben afgesloten.

informatie

Idee – Unieke Zaken en TAQA Theater De Vest
Regie – Herman Bolten
Spelers – Peter Bolten, Arjan Bouwmeester, Sanne Franssen, Merel van Gaalen, Mirjam Morsch
Musici –  Fiora Beuger, Gijs Steenbergen, Rob Snip, Helmut Nijman, Berk Aarts, Joris Thomassen, Bart-Jan Oosting, Ted van Leeuwen, Tommie Freke, Gert Ruijs
Toneelbeeld – Thierry van Raaij
Techniek –  Vincent van der Veen
Stagiaires – Manon Bek, Marleen Stein
Vormgeving drukwerk – Annelies Rensink
Speelperiode – 13 tot en met 18 juni 2016
Speelbeurten – 13
Bezoekers – 7.195

Met dank aan: TAQA Theater De Vest, Gemeente Alkmaar, Fonds Podiumkunsten, TAQA Cultuurfonds, Victoriefonds, Rabobank Alkmaar, Prins Bernhard Cultuurfonds, Administratiekantoor Van Mierlo, Bouwcenter RAB, BNI Noord-Holland, DVUA Architecture, Wijkservice Bureau Alkmaar, Clusius College, Team De Haas, Accountantskantoor Aemstelhorst, Copy Centre Alkmaar, BNI Victorie, Mindmakers, ABK Autogas, Beter Zon, Proficiency, EHBK, Overname en Opvolging Regisseur

reacties

“Ik ben nooit echt van toneel geweest, maar toen ik dit zag, leek het mij leuk om er ook eens in te spelen.”

Leerling groep 8 BS De Vlindertuin

“We hebben ontzettend genoten en meegezongen. Mooi om de betovering van kinderen te zien die verder nooit in het theater komen”.

Leerkracht/ICC’er BS De Sterrenzanger

“Ik vond jullie voorstelling te gek. Ik vond alles leuk. Ik heb me geen 1 minuut verveeld.”

Leerling uit groep 6/7 van De Wegwijzer

“Wij willen jullie heel hartelijk bedanken voor de geweldige voorstelling die wij vanmorgen hebben gezien in de Vest. We hebben genoten,  zowel de leerlingen als de leerkrachten. Wat ontzettend knap van jullie dat jullie een voorstelling voor groep 3 t-m 8 hebben gemaakt die echt zo´n brede groep kinderen aanspreekt. Het was geweldig, nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie 25-jarig bestaan.”

Adjunct-directeur van De Kennemerpoort