zwartopwit

Speciaal voor de viering van 500 jaar Grote Kerk in Alkmaar, hernemen wij een van onze meest succesvolle producties; de lichtvoetige, cartooneske voorstelling Zwart Op Wit (2013).

Op een mooie dag liggen er twee poppen in de poppenwerkplaats op een werkbank. En het klinkt een beetje raar… maar deze twee poppen komen tot leven en vragen zich iets af: waar komen ze vandaan? Zijn zij gemaakt of zijn ze zomaar ontstaan?
Meneer de Witt denkt dat ze zijn gemaakt, met naald en draad, getimmerd en geknutseld. Meneer Swart denkt dat dat onmogelijk is. Wie kan er nou zoiets mooist maken als hijzelf, of zoals De Witt? Nee, hij denkt dat ze op de een of andere manier zijn ontstaan.
Samen gaan ze op onderzoek uit. Met donder, bliksem, winter en een specht zoeken ze naar antwoorden en besluiten dat ze zijn ontstaan. Of toch niet…?

Zwart Op Wit is “Darwin meets Buurman en Buurman. Met niet meer dan wat lappen, wat stukken hout en een paar aandoenlijke poppen weten Bolten en Morsch een complete wereld op te roepen”, aldus het NHD- Alkmaarse Courant (februari 2013). In het kader van 500 jaar Grote Kerk Alkmaar plaatsen we Zwart Op Wit in het decor van de Grote Kerk en bieden we samen met TAQA Theater De Vest de voorstelling gratis aan, aan alle kinderen uit de groepen 3 en 4 van de basisscholen in de stad Alkmaar.

informatie

Regie: Herman Bolten
Idee en spel: Peter Bolten, Mirjam Morsch
Toneelbeeld: Thierry van Raaij
Poppen ontwerp en uitvoering: Jochen Lange
Techniek: Gijs Steenbergen, Joris Thomassen

Speelperiode: 1 tot en met 5 oktober 2018
Première: 10 februari 2013, TAQA Theater De Vest, Alkmaar
Subsidie: Fonds Podiumkunsten (2013/2018), Gemeente Alkmaar (2013/2018), SNS REAAL Fonds (2013), VSBfonds (2013), 500 jaar Grote Kerk (2018), TAQA Theater De Vest (2018)

reacties

“Met niet meer dan wat lappen, wat stukken hout en een paar aandoenlijke poppen, weten Bolten en Morsch een complete wereld op te roepen”

Noord-Hollands Dagblad (lees hier de volledige recensie)

“Jullie voorstelling Zwart Op Wit, zo leuk, zo creatief, zo anders.”

Publieksreactie (2013)