zwartopwit

Klik op de foto voor volledige weergave.

ZWART OP WIT is een heerlijke, grappige, soms hilarische voorstelling over twee poppen die zich afvragen waar ze vandaan komen: zijn ze gemaakt of zijn ze zomaar ontstaan? Ze gebruiken alles wat voor handen is om dit grote raadsel op te lossen. Zwart Op Wit is een muzikale en beeldende zoektocht vol humor en objecten.

Meneer Swart en meneer De Witt zijn twee houten poppen die op een mooie dag door hun poppenmakers worden gemaakt. Zodra die poppen klaar zijn, komen ze tot leven en vragen ze zich iets af: waar zijn ze? Wie zijn ze? En hoe komen ze daar? De Witt denkt dat ze gemaakt zijn, geknutseld, met naald en draad in elkaar gezet. Swart denkt daar heel anders over. Zoiets moois als hijzelf, of zoals De Witt, kan niemand maken. Zoiets volmaakts kan alleen maar zijn ontstaan in de natuur. Swart zal het laten zien: ze hebben alleen een boom nodig, water, spechten met een scherpe snavel, winter, heel veel winter en tenslotte donder en bliksem. Aan het eind van hun onderzoek weten ze zeker dat ze zijn ontstaan. Of toch niet?

informatie

Regie: Herman Bolten
Idee en spel: Peter Bolten, Mirjam Morsch
Toneelbeeld: Thierry van Raaij
Poppen ontwerp en uitvoering: Jochen Lange
Techniek: Gijs Steenbergen, Roy van Noord (stage)

Speelperiode: februari 2013 – juli 2014 en 1 – 5 oktober 2018
Speelbeurten: 135
Bezoekers: 12.529
Première: 10 februari 2013, TAQA Theater De Vest, Alkmaar
Subsidie: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Alkmaar, SNS REAAL Fonds, VSBfonds

Kijk en luister

reacties

“Met niet meer dan wat lappen, wat stukken hout en een paar aandoenlijke poppen, weten Bolten en Morsch een complete wereld op te roepen”

Noord-Hollands Dagblad (lees hier de volledige recensie)

“Jullie voorstelling Zwart Op Wit, zo leuk, zo creatief, zo anders.”

Publieksreactie