titel-pop

Klik op de foto voor volledige weergave.

POP gaat over een meisje, Magriet. Zij heeft twee poppen die ze overal mee naar toe neemt. Ook als ze gaat slapen. De ene pop slaapt links en de andere rechts. Op een avond valt Magriet zo in slaap en ze droomt. Ze komt in een huis vol verrassingen. Dansende planten, stoelen met echt benen en kijk daar nou, boterhammen aan de muur. Ook hoort ze vreemde geluiden. Is dat soms muziek? Magriet vindt het steeds enger worden. Ze wil weg. Ze doet een deur open, en…is weer in hetzelfde huis. “Wacht maar,” denkt ze, “dit is toch een droom?”

In een prachtig decor, dat raakt aan de surrealistische sfeer van Magritte, weet Unieke Zaken op treffende wijze de onwerkelijke wereld van een droom te creëren. Stoelen, pijpen, deuren, paraplu’s leiden een eigen leven en alles kan: een drummer in de kast, een zee die de kamer inrolt of een groeiende kluwen spaghetti. Energiek, met veel beweging en zonder woorden slaan de drie acteurs zich een weg door deze magische droom die gelukkig ook een einde kent.

informatie

Regie: Wouter Steenbergen
Spel: Peter Bolten / Marc Duret, Mirjam Morsch / Paméla Menzo, Helmut Nijman
Muziek: Helmut Nijman
Toneelbeeld: Dirk Bakker, Rolluf van Laar
Licht: Dickjan de Moel
Geluid: Emile Beemsterboer
Fotografie: Mans Lenards

Speelperiode: februari 1997 – maart 2000
Première 25 februari 1997 – Theater Provadja, Alkmaar
Speelbeurten:
394
Bezoekers: 60.331
Subsidie: Provincie Noord-Holland, Gemeente Alkmaar, Anjerfonds

Kijk en luister

reacties

“Ballet zonder danspassen”

Haarlems Dagblad (lees hier de hele recensie)

“Een kleurrijk totaalspektakel. In de zaal zitten de kinderen met stralende gezichten. Zelfs vaders en moeders kunnen af en toe hun aah’s en ooh’s niet onderdrukken.”

Zwolsche Courant