unieke-zaken-kindertheater-alkmaar-ieorg-idur-titel-pagina

Meesterverteller Roald Dahl schreef in 1990 Ieorg Idur, het laatste boek dat tijdens zijn leven uitgegeven werd. Een ontwapenend verhaal, door ons bewerkt tot een fantasievolle en humoristische voorstelling met muziek, toverspreuken en niet te vergeten…. schildpadden. 

Meneer Hoppe is een rustige man. Hij woont al jaren alleen, is dol op tuinieren en klussen. Naast hem woont de flamboyante mevrouw Zilver en haar huisschildpadje Rudi. Meneer Hoppe is heimelijk verliefd op zijn buurvrouw, maar durft dat niet hardop te zeggen…
Als mevrouw Zilver hem vertelt dat haar lieveling Rudi maar niet wil groeien, grijpt meneer Hoppe zijn kans. Hij verzint een plan – even briljant als krankzinnig – en probeert daarmee het hart van mevrouw Zilver te winnen.

 

Verhaal: Roald Dahl
Regie:
 Martin Hofstra
Spel: Peter Bolten, Mirjam Morsch
De stem: Raymonde de Kuyper
Decor: Thierry van Raay
Schildpadpoppen: Jochen Lange
Techniek: Gijs Steenbergen
Fotografie: Jan Boeve
Speelperiode: vanaf september 2017
Première: 17 september 2017, TAQA Theater De Vest, Alkmaar

www.roalddahl.com

Er is gratis digitaal lesmateriaal beschikbaar waarmee de leerkracht in de klas aan de slag kan. Dit materiaal bevat een voorbereidende les over het theaterbezoek, achtergrondinformatie over de voorstelling en diverse eenvoudig toepasbare lessuggesties met audiovisuele ondersteuning voor in de klas.

Daarnaast kunnen er op verzoek diverse extra’s georganiseerd worden, zoals een toegepaste les door een van de acteurs of een workshop in de klas. Neem hiervoor contact op met Mirjam Morsch.

Vragen, interviewverzoek, meer of ander materiaal nodig? Neem contact op met Annelies Rensink.

Neem contact op met Gijs Steenbergen voor meer informatie over techniek