unieke-zaken-kindertheater-alkmaar-ieorg-idur-titel-pagina

Meesterverteller Roald Dahl schreef in 1990 Ieorg Idur, het laatste boek dat tijdens zijn leven uitgegeven werd. Dit ontwapenende verhaal overliefde hebben we bewerkt tot een levend prentenboek: vol humor, muziek, toverspreuken en… schildpadden. 

Meneer Hoppe is een rustige man. Hij woont al jaren alleen, is dol op tuinieren en klussen. Naast hem woont de flamboyante mevrouw Zilver met haar huisschildpad Rudi. Meneer Hoppe is heimelijk verliefd op zijn buurvrouw, maar durft dat niet hardop te zeggen…
Als mevrouw Zilver hem vertelt dat Rudi maar niet wil groeien, grijpt meneer Hoppe zijn kans. Hij verzint een plan – even briljant als krankzinnig – en probeert daarmee het hart van mevrouw Zilver te winnen.

Er is gratis digitaal lesmateriaal beschikbaar waarmee de leerkracht in de klas aan de slag kan. Dit materiaal bevat een voorbereidende les over het theaterbezoek, achtergrondinformatie over de voorstelling en diverse eenvoudig toepasbare lessuggesties met audiovisuele ondersteuning voor in de klas.

Daarnaast kunnen er op verzoek diverse extra’s georganiseerd worden, zoals een toegepaste les door een van de acteurs of een workshop in de klas. Neem hiervoor contact op met Mirjam Morsch.

Verhaal – Roald Dahl
Regie
– Martin Hofstra
Spel – Peter Bolten, Mirjam Morsch
De stem – Raymonde de Kuyper
Decor – Thierry van Raay
Schildpadden – Jochen Lange
Techniek – Gijs Steenbergen
Fotografie – Jan Boeve
Educatie –  Annelies Rensink, Mirjam Morsch

Première – 17 september 2017 (TAQA Theater De Vest | Alkmaar)
Speelperiode – 14 september 2017 – 30 juni 2019
Speelbeurten – 157
Totaal aantal bezoekers: 19.211

Subsidie – Fonds Podiumkunsten, Gemeente Alkmaar

Vragen, interviewverzoek, meer of ander materiaal nodig? Neem contact op met ons kantoor.

Download hier het technisch fiche (en lichtplan) voor in de theaters of in gymzalen of neem direct contact op met onze technicus Bart-Jan Oosting.

“Erg leuk. Heerlijk in de beleving van het 4+ kind! Mooie, goede, pakkende muzikale ondersteuning.” (16-09-2017)

Publieksreactie.

“Wat een blije, leuke en originele voorstelling. Leeftijdsloos – ik kom vaker.” (16-09-2017)

Publieksreactie.

“Veel creatieve eyecatchers. Voor kind & volwassenen. Ook echt het gevoel van Roald Dahl.” (16-09-2017)

Publieksreactie.

“Wat een lieve voorstelling! Met helemaal jullie handtekening – jullie personalities, de muziek en kleine grappen die zo mooi werken.” (16-09-2017)

Publieksreactie.

“Ik vond het een ingenieuze, hartverwarmende, grappige voorstelling. Ik vond het zó leuk, dat ik wel mee zou willen doen…!” (17-09-2017)

Publieksreactie.

Wat een fantastische voorstelling! We hebben genoten, niet alleen van het stuk, maar ook van de reactie van ons zoontje van 3. Zijn eerste theaterbezoek, en wat een succes! Dank! (26-11-2017)

Publieksreactie.

En wat vond jij ervan? We horen het graag!

    Naam

    E-mail

    Onderwerp

    Bericht