titel-titanic

Klik op de foto voor volledige weergave.

DE ONDERGANG VAN DE TITANIC is een non-verbale, dansante en beeldende voorstelling, waarin de ondergang van dit legendarische passagiersschip op een tragi-komische en energieke manier in beeld wordt gebracht.

10 april 1912. Feest! Vandaag vertrekt de Titanic. Vol opwinding komen de passagiers aan boord. Dit wordt een dag die men niet snel zal vergeten…

Eenmaal aan boord gaat er van alles mis: een reddingsboei verdwijnt op vreemde wijze, een passagier slaat overboord, een vallend touw doet de passagiers opschrikken en steeds maar weer dat vreemde geluid.

Wanneer iedereen geniet van een uitstekende vismaaltijd raakt het schip een ijsberg. Droogkomisch en naïef proberen ze het binnenstromende water weg te werken. Natte voeten zijn weliswaar hinderlijk, maar betekenen nog niet het einde van de wereld. Als de passagiers drijfnat zijn, besluiten ze het zinkende schip te verlaten. Maar er zijn te weinig reddingsvesten; wie mag vertrekken en wie zit er als een rat in de val? 

informatie

Klik op het artikel voor een grotere weergave.

unieke-zaken-jeugdtheater-alkmaar-titanic-recensie-1

Regie: Wouter Steenbergen
Spel: Peter Bolten, Mirjam Morsch, Jos Duijn, Herma de Munk
Muziek: Pé Okx
Toneelbeeld: Peter Bolten, Mirjam Morsch
Techniek: Koos Veul
Grafische vormgeving: Zout & Bloemen
Fotografie: Rolluf van Laar

Speelperiode: maart 1994 – juni 1995
Première: 26 maart 1994
Speelbeurten: 86
Bezoek: 11.918
Subsidie:  Provincie Noord-Holland

Kijk en luister

reacties

“Een dansproductie die zo rechtstreeks appelleert aan dat bijna vergeten kinderplezier in het onbevangen genieten van het eigen lijf, valt wat mij betreft terecht onder de noemer Unieke Zaken.”

Aad Sonneveld, Alkmaarse Courant