titel BUZZ III (2)

Klik op de foto voor volledige weergave.

Reis Naar Het Middelpunt Der Aarde is gebaseerd op het gelijknamige, beroemde verhaal van Jules Verne en de derde aflevering van ons BUZZ project. Met een tot theater omgebouwde vrachtwagen rijden we naar scholen in Noord-Holland. Daar zien de kinderen per klas een beroemd reisverhaal. Elk jaar is dat een ander verhaal voor een andere leeftijdscategorie.

Professor Lidenbrock is een huiskamergeleerde. Op een dag komt hij thuis met een nieuw boek. Zijn zoon Axel vindt daarin een brief waarin staat hoe het schitterende middelpunt der aarde te bereiken is. Axel wil onmiddelijk op pad! Samen gaan ze naar IJsland en dalen daar af in de vulkaan, waar de lange weg naar beneden begint. Het wordt een spannende tocht: het water raakt op, ze verdwalen, raken elkaar kwijt, ontmoeten vreemde wezens en komen in werelden waar ze nooit van hadden kunnen dromen. Uiteindelijk bereiken ze het middelpunt der aarde. Wanneer ze weer thuis zijn, heeft Axel de smaak te pakken. Morgen wil hij beginnen aan een reis om de aarde in tachtig dagen. Of beter nog, een reis naar de maan!

informatie

Regie – Herman Bolten
Idee en spel – Peter Bolten, Mirjam Morsch
Poppen – Jochen Lange
Toneelbeeld – Thierry van Raay
Licht en geluid – Gijs Steenbergen
Stagiair techniek – Sierd Stel
Educatie – Merel van Gaalen
Vormgeving BUZZ krant – Arjan Hes
Teksten en PR – Annelies Rensink

Speelperiode  september 2015 – september 2016
Première – 28 september 2015, basisschool De Windhoek – Egmond Binnen
Speelbeurten – 96
Bezoekers – 2.368
Subsidie – Fonds Podiumkunsten, Gemeente Alkmaar, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds21

Vragen, interviewverzoek, meer of ander materiaal nodig? Neem contact op met ons kantoor.

Alle leerlingen krijgen voorafgaand aan de voorstelling de BUZZ-krant. Deze op A3 formaat gedrukte krant staat vol feiten, achtergronden en andere wetenswaardigheden.


Online is nog meer (les)materiaal te vinden, zie hiervoor de BUZZ3 Educatiepagina.

Daarnaast wordt de groep voor of na de voorstelling op een workshop getrakteerd in de klas door onze workshop-docent Merel van Gaalen.

reacties

“Ik heb een erge jonge groep die het ook erg spannend vond maar ze hadden er ongelooflijk veel zin in. Ik heb zo om me heen zitten kijken maar ze zitten allen erg geboeid te kijken. Ze zaten er helemaal in. Het blijft fascinerend alle luikjes, klepjes, lichtjes…… kunnen open en dicht en veranderen. Je blijft je verbazen.”

Leerkracht groep 1/2 uit Hoogwoud

“De voorstelling was mooi, spannend en we hebben er erg van genoten. Na afloop overlaadden de kinderen de spelers dan ook met opstekers. Wat een traktatie, zo’n echte theatervoorstelling; cultureel en kunstzinnig zijn we weer heerlijk “bijgetankt”. Zo ervaar je al op jonge leeftijd het plezier in kunst en cultuur.”

Leerkracht groep 1/2 uit Opmeer

Heb jij deze productie ook gezien? We horen graag wat je er van vond!

    E-mail adres

    Reactie