Unieke Zaken Kindertheater Alkmaar - jubileum pagina titel

Close Up 2 © Unieke Zaken

Staal 1.

1996 Karwei - 2

Waar 1

Op 19 september 1990 speelden we de première van Close-Up. Nu, vijfentwintig jaar later hebben we 31 producties gemaakt, die we voor meer dan 450.000 bezoekers hebben gespeeld in meer dan 3.500 voorstellingen. Reden voor een feestje! En dat gaat zeker gebeuren; onze echte verjaardag vierden we onlangs met alle (ex-) medewerkers ooit, maar we sluiten dit feestseizoen af met een grote verrassing voor de basisschoolleerlingen uit onze thuisstad Alkmaar.

Op 26 en 27 oktober gingen we langs de Alkmaarse basisschooldirecteuren, om hen een cheque te overhandigen: aan het einde van het schooljaar zijn alle leerlingen van de groepen 3 tot en met 8 uitgenodigd voor een bijzondere productie die wij ter ere van ons 25 jarig bestaan maken, Alle 25 goed!

Alle 25 goed!
Alle 25 Goed! wordt een humoristisch concert waarin we de toeschouwer meenemen op een muzikale reis vol muziek, spel, geluid en beeld onder het motto: In verwarring ontstaan de mooiste dingen.

Het wordt een bonte avond vol misverstanden en grappige verwikkelingen, gebaseerd op onze rijke geschiedenis in het theater. In zestien van onze producties hebben we origineel geschreven en live uitgevoerde muziek gebruikt. Tal van musici voerden die muziek uit, variërend van popmuziek en elektronica tot klassiek en jazz. Voor Alle 25 Goed! grijpen wij hierop terug. Originele composities en personages uit het heden en verleden zijn het uitgangspunt voor deze nieuwe voorstelling.

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang; twaalf musici, vier acteurs, een vormgever en een regisseur gaan deze bijzondere productie uitwerken. Het resultaat wordt van 13 tot en met 18 juni 2016 gepresenteerd in de Grote Zaal van TAQA Theater De Vest.

Openbare voorstelling
Tussen 13 en 17 juni 2016 worden er 10 schoolvoorstellingen gespeeld voor de ruim 5000 genodigde Alkmaarse kinderen. Maar natuurlijk vergeten we ook onze fans die de basisschool inmiddels zijn ontgroeid niet. Op zaterdag 18 juni 2016 spelen we de jubileumproductie eenmalig openbaar in de Grote Zaal van TAQA Theater De Vest. Kaarten zijn binnenkort verkrijgbaar via het theater.

Blijf op de hoogte
Benieuwd naar de ontwikkelingen, als eerste een kaartje kopen, of gewoon nieuwsgierig hoe wij te werk gaan? Schrijf je in de blauwe balk onderaan deze pagina in voor de Stand Van Zaken en ontvang (maximaal eens per maand) onze nieuwsbrief in je mailbox.