Ons coronaproof aanbod bestaat uit twee bijzondere producties die eenvoudig aan de laatste richtlijnen in de strijd tegen corona kunnen worden aangepast. Beide producties kunnen meerdere malen op een dag gespeeld worden om een zo groot mogelijk publiek te bedienen. De producties worden gespeeld door twee personen, ondersteund door een technicus. Dit gezelschap van drie personen doet zowel de op- als afbouw van de voorstelling, waardoor de veilige afstand tot het aanwezige theaterpersoneel en het publiek kan worden gewaarborgd.

Boekingen & meer info

Mirjam Morsch
+31 (0) 72 5111 442
+31 (0) 6 24 64 24 89
mirjam@uniekezaken.nl

Meesterverteller Roald Dahl schreef in 1990 Ieorg Idur, het laatste boek dat tijdens zijn leven uitgegeven werd. Dit feelgood verhaal over liefde hebben we in 2017 bewerkt tot een levend prentenboek vol cartooneske gebeurtenissen, muziek, toverspreuken en… schildpadden. Vanwege het grote succes hernemen we deze productie in 2020. 

Meneer Hoppe is een rustige man. Hij woont al jaren alleen, is dol op tuinieren en klussen. Naast hem woont de flamboyante mevrouw Zilver met haar huisschildpad Rudi. Meneer Hoppe is heimelijk verliefd op zijn buurvrouw, maar durft dat niet hardop te zeggen…
Als mevrouw Zilver hem vertelt dat Rudi maar niet wil groeien, grijpt meneer Hoppe zijn kans. Hij verzint een plan – even briljant als krankzinnig – en probeert daarmee het hart van mevrouw Zilver te winnen.

Reacties van het publiek:

“Veel creatieve eyecatchers. Voor kind & volwassenen. Ook echt het gevoel van Roald Dahl.” (16-09-2017)

Wat een fantastische voorstelling! We hebben genoten, niet alleen van het stuk, maar ook van de reactie van ons zoontje van 3. Zijn eerste theaterbezoek, en wat een succes! Dank! (26-11-2017)

“Wat een lieve voorstelling! Met helemaal jullie handtekening – jullie personalities, de muziek en kleine grappen die zo mooi werken.” (16-09-2017)

Leeftijd: 4+ (groep 1 t/m 5)

Speelperiode: september 2020 – juni 2021

Uitkoopsom: in overleg

Locatie(s): in theaters en op scholen (gymzalen)

Bezoekersaantallen: volgens de laatste richtlijnen

Technische gegevens: speelvlak van minimaal 7 meter breed, 7 meter diep en 3 meter hoog. Voor scholen: wij nemen een eigen geluidsinstallatie mee.

Regie: Martin Hofstra

Spel: Peter Bolten, Mirjam Morsch

Voice over: Raymunde de Kuyper

Decor: Thierry van Raay

Licht- en geluidontwerp: Gijs Steenbergen

Techniek: Bart-Jan Oosting

Het beroemde verhaal De Neus werd in 1835 geschreven door Nikolaj Gogol. Het is een absurd sprookje over de ongerijmdheid van het leven dat wordt gespeeld in een prefab theater met 75 zitplaatsen (aantal zitplaatsen eenvoudig aan te passen aan laatste maatregelen). Het toneel is een grote tafel van drie meter breed en een meter diep, waar op, naast en onder gespeeld wordt. DE NEUS is een ambachtelijke voorstelling vol bordkartonnen decors, schimmenspel, objecten, muziek, poppen en echte acteurs.

Op een ochtend wordt Majoor Kowaljov wakker en komt erachter dat hij zijn neus mist. Wat nu? Hij begint een nachtelijke speurtocht door de stad, zoekt hulp bij de politie, de krant en bij de dokter, maar het haalt niks uit. Dus geeft hij het op. Tot opeens, de volgende ochtend, de neus weer terug op zijn gezicht zit. Alles is zoals het was.
Echt waar, dergelijke geschiedenissen doen zich voor in het leven. Niet vaak, maar pas op… het kan je zomaar overkomen.

Leeftijd: 6+ (groep 3, 4 en 5)

Speelperiode: januari – juni 2021

Uitkoopsom: in overleg

Locatie(s): in het theater (toneel op toneel), op scholen, bibliotheken en andere ruimtes die voldoen aan de technische gegevens (zie onder).

Bezoekers: maximaal 75.

Technische gegevens: een vrije ruimte van 7 meter breed, 8 meter diep en 3 meter hoog. Voor scholen: wij nemen een eigen geluidsinstallatie mee, verduistering niet nodig.

Eindregie: Herman Bolten

Spel: Peter Bolten, Mirjam Morsch en Bart-Jan Oosting

Decor: Peer Musch, Ellen Janssen