In dit bruisende theateravontuur gaat het publiek terug naar het jaar 1927. De televisie bestaat nog niet en de auto is nog maar net bedacht. De vliegtuigen zijn onbetrouwbaar en storten vaak neer. Maar dan is er een jonge piloot, Charles Lindbergh, die iets wil doen wat nog nooit iemand deed. Hij wil in zijn eentje zonder te stoppen, van New York naar Parijs vliegen. In een piepklein vliegtuig met honderden liters benzine, twee boterhammen en een fles water, stijgt hij op. De hele wereld houdt de adem in… redt hij het of redt hij het niet?

DE VLIEGENDE GEK is een waagstuk waarin twee spelers deze uitzinnige tijd met schaalmodellen, pruiken, petten, snorren, poppen, stomme film en swingende muziek opnieuw tot leven brengen.

informatie

lesmateriaal

Er is gratis digitaal lesmateriaal beschikbaar waarmee de leerkracht in de klas aan de slag kan. Dit materiaal bevat een voorbereidende les over het theaterbezoek, achtergrondinformatie over de voorstelling en diverse eenvoudig toepasbare lessuggesties met audiovisuele ondersteuning voor in de klas.

Regie – Herman Bolten
Idee en spel – Peter Bolten, Mirjam Morsch
Decor – Thierry van Raay
Licht en geluid – Gijs Steenbergen, Joris Thomassen

Speelperiode – september 2018 tot en met juni 2020
Première – zondag 23 september 2018 (TAQA Theater De Vest, Alkmaar)

Vragen, interviewverzoek, meer of ander materiaal nodig? Neem contact op met Annelies Rensink.

Zie t.z.t. de techniek-pagina voor meer informatie of neem direct contact op met onze technicus Gijs Steenbergen.

“Ik als leerkracht heb van de voorstelling genoten maar ook van het feit dat je iets, wat ‘ver van de kinderen vandaan staat’, zo levendig en boeiend kunt overbrengen dat de kinderen weken later er nog over praten. De kinderen waren en bleven heel de voorstelling betrokken. Het was echt een super leuke en leerzame ervaring.”

Leerkracht groep 5, Heemskerk

“Woensdag was ik bij de lezing De Spelende Mens van Mark Mieras. Hij had deze voorstelling moeten zien. Alle voordelen van het bijwonen van concerten/voorstellingen die hij noemde waren zó duidelijk zichtbaar: van stressvermindering tot grote fixatie, even helemaal in een andere wereld zijn, spelenderwijs zó veel leren en veel plezier en een aangename spanning ervaren. Wat zijn we rijk dat we kinderen zo met cultuur in aanraking kunnen laten komen!”

ICC / leerkracht groep 4, Egmond

In één woord geweldig! De kinderen van groep 4/5/6 van basisschool De Bijenkorf vonden het een fantastische voorstelling.
Het enthousiasme van Peter en Mirjam (de spelers) zorgden ervoor dat de kinderen geboeid waren van begin tot eind.
In de klas hebben de kinderen allemaal een verslag en tekening gemaakt aan de hand van de voorstelling en de workshop. Ze waren stuk voor stuk enthousiast en konden het verhaal zeer gedetailleerd navertellen na afloop. De verschillende manieren van spelen zullen wij de komende weken ook in de groep aan bod laten komen tijdens de dramalessen.
Bedankt voor de educatieve, gezellige en vooral inspirerende voorstelling.

Leerkracht groep 4/5/6, Oudesluis