Nederland Hoogwoud 26 oktober 2016.
Unieke Zaken. BUZZ IV – Naar De Maan is het vierde reisavontuur in ons vrachtwagentheater. 
Foto: Jan Boeve

informatie

Regie – Herman Bolten
Idee en spel – Peter Bolten, Mirjam Morsch, Anouk Kalter
Band – Bart Jan Oosting, Ton Nieuwenhuizen, Wouter Mooy
Decor – Thierry van Raay
Licht en geluid – Gijs Steenbergen, Joris Thomassen

Speelperiode – september 2019 tot en met juni 2020
Première – zondag 29 september 2019 (TAQA Theater De Vest, Alkmaar)

Vanaf begin september 2019 is er gratis digitaal lesmateriaal beschikbaar waarmee de leerkracht in de klas aan de slag kan. Dit materiaal bevat een voorbereidende les over het theaterbezoek, achtergrondinformatie over de voorstelling en diverse eenvoudig toepasbare lessuggesties met audiovisuele ondersteuning voor in de klas.

Vragen, interviewverzoek, meer of ander materiaal nodig? Neem contact op met Annelies Rensink.

Zie t.z.t. de techniek-pagina voor meer informatie of neem direct contact op met onze technicus Gijs Steenbergen.

In 2019 is het precies vijftig jaar geleden dat Neil Armstrong als eerste mens op de maan stond. Ter ere van dit jubileum komen wij met APOLLO 11. Een voorstelling over de grootste en gevaarlijkste missie uit de geschiedenis van de mensheid, die begint met een inspirerende toespraak van Meneer de President en eindigt met de veilige landing in de Stille Oceaan. APOLLO 11 is een remake van onze succesvolle BUZZvoorstelling NAAR DE MAAN (2016).

Het is 16 juli 1969. Miljoenen mensen over de hele wereld zien de lancering van Apollo 11. Aan boord drie mannen: Neil Armstrong, Michael Collins en Buzz Aldrin. In drie dagen leggen ze 380.000 kilometer af en komen in een baan om de maan. Een paar uur later zet Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan en spreekt de memorabele woorden: “That’s one small step for a man, one giant leap for mankind.” 

APOLLO 11 is een energiek en visueel spektakel met als stuwraket een liveband die dampende jaren zestig rock de zaal in pompt. Het is een theatrale mix van spel, dans, muziek, standup comedy, poppenspel en animatietheater. Zes uitvoerenden (drie spelers en drie musici) brengen dit immense avontuur tot leven en springen razendsnel van plek naar plek: van Houston naar de maan, van The Oval Office naar de raket, van schoonheidssalon La Luna naar Ground Control, van Cape Kennedy naar de Pacific…

NB. deze productie kan alleen in de theaters worden gespeeld, ook wanneer het een schoolvoorstelling is.